Media

https://virtaaajassa.fi/2023/03/01/järkeistetään sosiaalimenoja/

Järkeistetään sosiaalimenoja

Virtaa-ajassa Julkaistu 1.3.2023 10:00

Sosiaaliturvamenot ovat kasvaneet huimaa vauhtia ja maamme velkaantuu samassa suhteessa. Kohonneiden sosiaaliturvamenojen kasvua voidaan hillitä sillä, että hillitään sosiaaliturvalla elävien ihmisten määrää, on Jussi Halla-aho viisaasti joskus sanonut.

Haitallinen maahanmuutto, johon Suomella ei ole varaa, kuluttaa miljardeja euroja vuodessa ulkomailta tuotujen ja tulevien sosiaaliturva-asiakkaiden elättämiseen. Suomella ei ole enää varaa maksaa tuhansia miljoonia euroja kehitysapua joka vuosi tilanteessa, jossa suomalaistenkin asiat ovat huonosti ja Suomi itse elää velaksi. Nyt omaksuttu maailmanparantajan rooli kuitenkin kurittaa ja köyhdyttää omaa kansaamme.

Nykyhallitus maksaa joka vuosi 1 200 miljoonaa euroa ”kehitysapua” maihin, jotka eivät koskaan kuitenkaan kehity. Nyt pitäisikin kysyä miksi ei kehity? Ovatko esim. afrikkalaiset tottuneet saamaan kaikki taivaalta eli lentokoneesta?

Nämä tuhannet miljoonat eurot tulisi käyttää alentamaan suomalaisten jokapäiväisiä elinkustannuksia laskemalla sähkö-, bensiini-, diesel- ja lämmityspolttoaineiden veroja. Tästä tuleva säästö saisi kotimaassa talouden pyörät pyörimään ja ihmisten ostovoimaan parannusta, lisäksi näistä säästetyistä miljardeista riittäisi merkittävä siivu myös kaivattuun sairaanhoitajien palkkojen korjaamiseen ja esim. omaishoitajien tuloveron poistamiseen.

Jani Saikkonen

Eduskuntavaaliehdokas PS

https://lvs.fi/2023/02/25/asiat-tarkeysjarjestykseen-lempaalassa/

Asiat tärkeysjärjestykseen

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 25.2.2023 11:00

Kuntien on keskityttävä enemmän suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen, ajatuksena pitää olla suomalainen aina ensin. Kotimaisilla ja paikallisilla yrityksillä on oltava parempi mahdollisuus osallistua kunnan palveluiden tuottamiseen. Tuottaja on valittava yksityisen ja julkisen välillä tapauskohtaisesti, mennään siis järki, eikä poliittinen ideologia edellä.

Energia- ja vesilaitosten kaltaiset välttämättömät palvelut on pidettävä yhteisesti omistettuina eikä kunnan tule olla edistämässä yksityisten monopolien syntymistä kunnassa. Parhaimmillaan kunnalliset laitokset ovat tärkeä osa kunnan peruspalveluiden kehityksessä sekä tulouttavat kunnalle paljonkin rahaa vuosittain.

Ilmastopolitiikkaan tarvitaan suhteellisuudentajua. Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko, Kiinassa se on ilmasto-ongelma.

Koulut ja koulutus ovat tulevaisuuden kannalta olennaisia ja merkityksellisiä varsinkin nuorten kannalta katsottuna. Koulujen tulee olla turvallisia oppimispaikkoja, kiusaamiseen ja muihin häiriöihin on puututtava päättäväisesti. Asioiden oikeaan tärkeysjärjestykseen saamisen tulee olla ykkösasia jatkossa.

Jani Saikkonen
eduskuntavaaliehdokas, PS

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/poliitikon-puheenvuoro-jani-saikkonen-ps-pirkanmaa/ar-AA17Pmvm?ocid=msedgntp&cvid=4cf12846f5354229b55d4126bcf52305&fbclid=IwAR1ACnsGD2SrlVjHLXK_YFOsk3I_3r5yssZy9OCQynNDijahfr1WD9wdsbs

Auto- ja liikennealaan järkeä

Autotoday Julkaistu 23.2.2023 10:10

Kaikkihan tiedämme, että Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa autoilu varsinkin haja-asutusalueilla on usein välttämätöntä.

Julkisilla kulkuvälineillä kulkeminen ei aina ole kaikille, varsinkaan lapsiperheille mahdollista. Helposti sujuvan yksityisautoilun mahdollistaminen on tärkeää myös tulevaisuudessa.

Autojen verotusta tulee alentaa, jolloin autokantakin muuttuu automaattisesti uudemmaksi. Suomessahan autokanta on nyt keskimäärin kovin vanhaa.

Polttoaineiden verotusta tulee keventää ja vaihtoehtona harkita myös aluekohtaista verotusmallia, dieselverosta voisi luopua vaikka kokonaan.

Biopolttoaineiden jakeluvelvoitteessa meidän ei tarvitse olla liikkeellä muita maita aikaisemmin, eikä korkeammalla velvoitteella. Teknologian kehittyessä, liikenteen päästöt vähenevät kuitenkin myös automaattisesti.

Kaupungeissakin ja varsinkin myös niiden keskustoissa tulee jatkossakin pystyä liikkumaan henkilöautoilla riittävän helposti.

Summa summarum tällä hetkellä autoilijoiden arjesta on tehty liian hankalaa, nyt tähän täytyy saada järkeä.

Teksti: Jani Saikkonen

https://lvs.fi/2023/01/19/sananvapaus-on-tarkea-perusoikeus/

Sananvapaus on tärkeä perusoikeus

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 19.1.2023 11:00

Sananvapaus on perusoikeus, mutta se tuo mukanaan myös vastuuta. Kanssaihmisten tai heidän mielipiteidensä loukkaaminen ei ole vapaan sanan tarkoitus.

Eduskuntavaalit lähestyvät, ja varsinkin näin vaalien lähestyessä kärkevät kommentit ja toisten mielipiteiden arvosteleminen monesti lisääntyvät ja muuttuvat rankemmaksi päivä päivältä. Lähestyvistä vaaleista huolimatta pitää muistaa kunnioittaa erilaisia ihmisiä ja heidän mielipiteitään. Itse olen kokenut tässä vastavuoroisuutta, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kun kuuntelet toistenkin mielipiteet, vaikka ne olisivat erilaisia omiesi kanssa, voit sen lisäksi, että saat toisen näkökannan ja laajemman kuvan asiasta, tulla itsekin kuulluksi ja ymmärretyksi paremmin.

Nykyään varsinkin sosiaalisen median alustoilla peli on raakaa ja kärkeviä, jopa loukkaavia kommentteja esitetään varsin kevein perustein jatkuvasti. Monesti kasvottomassa sosiaalisessa mediassa on paljon helpompi sanoa ikäviä asioita kanssaihmisille, joita ei kasvotusten tulisi mitenkään sanottua.

Erilaisuus ja erilaiset mielipiteet ovat kuitenkin rikkaus. Eläisimme kovin tylsässä maailmassa, jos kaikki olisimme samanlaisia ja ajattelisimme kaiken samalla tavalla.

Pidetään kaikki omalta osaltamme huolta sananvapauden kunnioittamisesta, mutta muistetaan samalla myös vastuu sanomisistamme. Näin toimiessamme pääsemme paremmin sovussa yhdessä eteenpäin ja rakennamme suvaitsevaisempaa tulevaisuutta.

Jani Saikkonen

eduskuntavaaliehdokas (ps.)

Lempäälän Perussuomalaisten puheenjohtaja

https://blogit.perussuomalaiset.fi/jani-saikkonen/niinkutsuttujen-suvaitsevaisten-suvaitsemattomuus-yllattaa/

Niinkutsuttujen suvaitsevaisten suvaitsemattomuus yllättää

Perussuomalaiset julkaistu 6.1.2023 klo 02:22

Niin kutsuttujen suvaitsevaisten suvaitsemattomuus yllättää aina uudestaan. Oma pääministerimme Sanna Marin ilmoitti Perussuomalaisten olevan avoimesti rasistinen puolue ja vahvisti kantansa keksimiensä perusteluiden kera.

Oi tapoja, oi aikoja! Hän siis antoi ymmärtää silmät pyöreänä ja ilmeenkään värähtämättä suuren osan suomalaisista olevan rasisteja. Näinä aikoina, kun sananvapautta koitetaan kiristää kaiken aikaa ja vaikkapa raamatun siteeraaminen voi olla jo rikollista, hänellä on näemmä oikeus tällaisiin lausuntoihin tavallisista kansalaisistamme. Eipä ole oikeudet ja käytännöt samanlaisia kaikille. 

Tein kyseisestä aiheesta lyhyen koomisen videonpätkän tiettyyn sosiaalisen median palveluun ja suvaitsemattomuus yllätti taas kerran. Video keräsi vajaassa vuorokaudessa yli 200 000 näyttökertaa ja yli 12 000 tykkäystä, jonka jälkeen videoni näyttäminen estettiin. Videolla ei loukattu ketään eikä mitään, ilmeisesti videolla mainittu sana rasisti riitti minun tapauksessani videon estämiseen. Kuitenkin samaan aikaan samalla sosiaalisen median alustalla pyörii videoita, joissa Perussuomalaisia haukutaan muunmuassa rasisteiksi. Tästä saa vahvasti kuvan, että tulkinta ja oikeuskäytännöt eivät ole Perussuomalaisten kannattajille samat kuin näille suvaitsemattomille suvaitsevaisille.

Käytäntöjen ja sananvapauden pitää olla yhdenvertainen kaikkia kohtaan, nyt pitääkin nykyinen pääministerimme myös saada vastuuseen sanoistaan!

Jani Saikkonen

https://blogit.perussuomalaiset.fi/jani-saikkonen/suomalaiset-kustantamaan-vaikka-kaikkien-terveydenhuoltoa/

Suomalaiset kustantamaan vaikka kaikkien terveydenhuoltoa

 Perussuomalaiset julkaistu 28.12.2022 klo 19:35

Eduskunta hyväksyi joulukuun alussa paperittomien terveydenhuollon laajentamisen, laittomasti maassa olevien terveyspalveluiden laajentaminen hyväksyttiin Perussuomalaisten kovasta vastustuksesta huolimatta. Jatkossa kiireellisten hoitojen lisäksi on paperittomien mahdollista saada myös kiireettömiä terveyspalveluja.

Onko tässä mitään järkeä? Siis käytännössä kuka tahansa ja mistä päin maailmaa tahansa voi tulla Suomeen hoidattamaan itsensä kuntoon suomalaisen veronmaksajan piikkiin. Ja samaan aikaan on suomalaisilla suuria ongelmia saada itse näitä vastaavia terveyspalveluita.

Jos viimeistään nyt ei äänestäjät ymmärrä mihin suuntaan ollaan menossa ja äänestä kevään vaaleissa Perussuomalaisia, niin muutosta ei sitten varmaan tapahdu koskaan.

Jani Saikkonen

https://lvs.fi/2022/12/11/valtion-on-vastattava-kansalaisten-hataan/

Valtion on vastattava kansalaisten hätään

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 11.12.2022 08:00

Energian hinnat ovat nousseet voimakkaasti tämän vuoden aikana ja kriisi näkyy laajasti myös tavaroiden ja palveluiden hintojen nousuna. Moni yritys sekä yksityishenkilö on jo nyt suurissa ongelmissa, vaikka talvi on vasta aluillaan.

Hallituksen aikaisemmat toimet ja tämänhetkinen toimettomuus vaikuttavat osaltaan kiristyneeseen tilanteeseen. Nyt onkin pikaisesti otettava uuteen tarkasteluun mm. lämmityspolttoaineiden verot, teollisuuden päästökauppakompensaatio, turpeen enegiakäyttö, sähkön siirtohinnat, sähköyhtiöiden voittomarginaalit yms. Kohteita joihin voidaan tarvittavia toimenpiteitä osoittaa tilanteen helpottamiseksi on paljon, jos vain halua näihin toimenpiteisiin riittää.

Miten tästä selvitään, kun kuitenkin kriisin talouskasvua heikentävät vaikutukset ovat vielä pääosin edessäpäin. Inflaation äkillinen nousu on tullut monelle yllätyksenä ja tähän varautumattomat ihmiset ovat nyt todella pulassa. Nykyisen nopean inflaation välittyminen palkkoihin pitäisi pikaisesti huomioida, samalla palkalla ja  nopeasti nousseilla elinkustannuksilla ollaan yhtälössä, jossa selviäminen on monelle vaikeaa, ellei mahdotonta.

Inflaation kiihtymisen takia valtioiden ja yritysten joukkovelkakirjalainojen korot ovat nousseet, myös pankkien myöntämien lainojen korot ovat alkaneet nousta. Nyt pitäisi toimia ripeästi ja kansalaisten hätään on valtion puolelta vastattava,  samalla kuitenkin julkinen velkaantuneisuus on pidettävä kestävällä tasolla, muuten meille niin rakas Suomi vajoaa syvemmälle suohon. 

Jani Saikkonen

Eduskuntavaaliehdokas Perussuomalaiset

https://lvs.fi/2022/09/04/kunnan-omien-palveluiden-sailyminen-takaa-kuntalaisten-hyvinvointia/

Kunnan omien palveluiden säilyminen takaa kuntalaisten hyvinvointia

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 4.9.2022 08:00

Kuntalaisten hyvinvointi on asia jonka eteen teemme ahkerasti töitä. Varsinkin nyt energiakriisin vallitessa on meidän tehtävä kaikkemme asukkaiden hyvinvoinnin puolesta ja omalta osaltamme luotava avointa ilmapiiriä, jossa kuntalaiset voivat tukeutua päättäjiin ja luottaa tekemiimme päätöksiin. Asukkaiden elämisen perusedellytyksien ja hyvinvoinnin turvaaminen on meidän tehtävämme.


Nyt uusien hyvinvointialueiden myötä muuttuvassa pelikentässä, meidän pitää yrittää löytää ja maksimoida muutoksesta aiheutuvat hyödyt, mutta meidän pitää myös tunnistaa muutosten aiheuttamat uhat. Nopea reagoiminen havaittuihin uhkiin ja epäkohtiin sekä kriittisen avarakatseinen suhtautuminen tulevaisuuteen on nyt entistäkin tärkeämpää.
Hyvinvointialueilla palveluiden keskittyminen isoihin keskuksiin tuo haasteita asukkaiden asioimiseen pitkienkin etäisyyksien päästä. Meidän pitää yhdessä pitää tiukasti puolta kaikkien kuntiemme palveluiden säilymisen ja kehittämisen puolesta. Meidän täytyy pitää huolta asukkaiden hyvinvoinnista tasapuolisesti hyvinvoinnin kaikilla eri osa-alueilla.


Aina ei kehitys välttämättä kulje oikeaan suuntaan, meidän pitää päättäjinä huolehtia, että suunta on mahdollisimman oikea. Suuri ei aina ole parasta. Pääkaupunkiseutu ei enää vedä asukkaita puoleensa samaan malliin kuin aikaisemmin, monet ihmiset hakevat nyt rauhallisempaa ja turvallisempaa, sopivan kokoista asuinpaikkaa. Olemme tällä hetkellä hyvässä asemassa, näitä asioita tarkasteltaessa. Pidetään keskusta ja yritykset virkeänä, mutta muistetaan myös huolehtia haja-asutusalueiden palveluista ja hyvinvoinnista.


Perinteinen yhteisöllisyys on asia, jota monet ihmiset kaipaavat enemmän nykymaailmassa. Pienellä paikkakunnalla yhteisöllisyys, lähimmäisen huomioiminen sekä yhteiset tavoitteet ja päämäärä luo myös osaltaan hyvinvointia ja turvallisuuden tunnetta asukkaille.


Hyvinvointi muodostuu monesta tekijästä, mielen ja kehon terveys on tärkeää ja ongelmia ennaltaehkäisevät toiminnot esittävät tässä suurta roolia. Kuntalaisten tulee jatkossakin esimerkiksi päästä tarvittaessa hoitoon tarpeeksi nopeasti ja riittävän lähelle sekä hoidon tason tulee säilyä hyvänä.


Käytettävät rahat ovat tiukoilla, mutta ihimisten arkipäiväisestä hyvinvoinnista tulee pitää huolta, eikä hyvinvoinnin perusasioista voida tinkiä. Perussuomalaiset ryhmänä yrittää tuoda niinsanottua maalaisjärkeä päätöksiin, sekä tuoda yhteistyössä muiden kanssa vakautta ja turvaa tällä hetkellä niin ennalta arvaamattomaan tulevaisuuteen.
Mielestämme Lempäälän valtuustossa on kaikkiaan hyvä ja rakentava ilmapiiri ja tästä on yhdessä hyvä jatkaa osaltamme kohti uuden hyvinvointialueen kehittämistä ja haasteita.

Jani Saikkonen
Lempäälän Perussuomalaisten puheenjohtaja

https://lvs.fi/2022/01/29/vaalit-on-pidetty-ja-nyt-pitaa-keskittya-tulevaan/

Vaalit on pidetty ja nyt pitää keskittyä tulevaan

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 29.1.2022 09:03

Ensimmäiset aluevaalit kautta aikain ovat nyt takana ja tulos selvillä. Alueen asukkaat eivät vielä oikein innostuneet näistä vaaleista ja äänestysprosentti olisi saanut olla suurempi. Tulos on kuitenkin saatu selville, nyt siis turhat pulinat pois ja keskitytään oleelliseen.

Uusien aluevaltuustojen toimintakausi alkaa maaliskuun alusta ja otamme askeleen kohti vielä osittain tuntematonta tulevaisuutta. Virallisesti tehtävät siirtyvät hyvinvointialueille vuoden 2023 alusta. Tekemistä tulee olemaan paljon ja aika näyttää kuinka hyvin suunnitellut uudistukset hiotuvat käytännön toiminnassa. Tasapainoilu hyvin järjestettyjen palveluiden sekä niihin varattujen resurssien niukkuuden välillä tulee olemaan haastavaa.

Nyt kaikkien uusien valtuutettujen tulee puhaltaa yhteen hiileen ja koittaa saada koko alueen palvelut mahdollisimman hyvään kuntoon tarjolla olevien resurssien puitteissa.


Kiitos kaikille äänestäneille, oli valintanne sitten kuka ja mistä puolueesta hyvänsä. Onnea myös kaikille uusille aluevaltuutetuiksi valituille, sekä avarakatseisuutta tuleviin päätöksiin. Valituilla on suuri vastuu hyvinvointialueemme sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluiden kehityksestä.


Jani Saikkonen
Lempäälän Perussuomalaisten puheenjohtaja

https://lvs.fi/2022/01/20/hyvinvointipalvelumme-ovat-suuren-muutoksen-edessa/

Hyvinvointipalvelumme ovat suuren muutoksen edessä

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 20.1.2022 18:00


Ensimmäiset aluevaalit ovat jo ovella, niissä on kyse siitä että aikaisemmin kuntien hoitamat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät valtion hoidettaviksi. Kyseessä on siis paljon tärkeämmät asiat kuin moni vieläkään osaa kuvitella. Yksinkertaistettuna kyse on asukkaiden terveydestä, sairaanhoidosta sekä turvallisuudesta, näitä koskevista toimenpiteistä päättää jatkossa aluevaltuusto. Kyseessä on iso muutos, joka koskettaa meitä jokaista ja jonka maksumiehinä kaikki olemme.

Todennäköistä on, että muutoksen vuoksi verot tulevat nousemaan, tämän lisäksi terveyspalveluiden keskittämisen vuoksi terveysasemaverkostoa karsitaan varmasti. Siis ihmisille tärkeät ja helposti saavutettavat lähipalvelut kaikkoavat, kun toimintoja keskitetään suuriin yksiköihin. Aluehallinnosta on tulossa uusi suuri virkamieskoneisto, jonka päätöksellä voidaan jatkossa lakkauttaa esimerkiksi paikallisesti tarpeellinen terveysasema. Muutoksen myötä rahoitusvastuu siirtyy kunnilta valtiolle, kuitenkin Valtiotalouden tarkastusviraston mukaan uudistus ei hillitse sotemenojen kasvuvauhtia, vaan maakuntauudistus tulee entisestään paisuttamaan lisää kuluja ja hallintoa. Me veronmaksajat kärsimme tämän nahoissamme mm. kaavailtujen lisäverojen muodossa.

Nyt aluevaltuustoon tarvitaan kipeästi päättäväisiä ja järkevän taloudenpidontaitoja omaavia valtuutettuja puolustamaan lähipalveluita ja hillitsemään alati paisuvaa budjettia sekä lisävelan ottoa.


Jani Saikkonen
Aluevaaliehdokas PS

https://lvs.fi/2022/01/12/jani-saikkonen-haluaa-tehda-avointa-politiikkaa-ja-peraankuuluttaa-jarkea-talouspaatoksiin/

Jani Saikkonen haluaa tehdä avointa politiikkaa ja peräänkuuluttaa järkeä talouspäätöksiin

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 12.1.2022 06:00

Lempäälän Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja, kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Jani Saikkonen lähti vuosi sitten mukaan politiikkaan, koska haluaa puuttua yhteiskunnallisiin epäkohtiin, joita on havainnut niin kunnallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Tuoreena kunnanvaltuutettuna hän peräänkuuluttaa järkevää taloudenpidoa, kuten turhien investointien minimoimista ja velkataakan kasvattamisen lopettamista. Hän on kasvanut yrittäjäperheessä ja toiminut itsekin yrittäjänä 25 vuotta.

– Kunnallisella puolella olen huomannut, että on monia asioita, joihin laitetaan rahaa suhteettoman paljon. Lempäälä-talo esimerkiksi on hieno ja ehkä ollut tarpeellinenkin, mutta sitten samaan aikaan koetetaan säästää muutamia euroja hoitopuolella, missä ollaan muutenkin ahtaalla. Kaikista hulluinta on, että nyt kun Lempäälä-talo on valmistunut ja siellä on uudet kokoustilat, päädytäänkin pitämään kunnan seminaareja muualla, josta tulee tuhansien eurojen kustannukset, Saikkonen pohtii.

Saikkosen vaimo on ollut koko ikänsä hoitoalalla ja työskentelee tällä hetkellä Ehtookodossa. Saikkonen on nähnyt läheltä, miten sitovaa ja raskasta hoitotyö on. Palkkataso tuntuu vastuuseen ja työmäärään nähden epäreilulta.

– Laskin, että jos vaimoni jäisi kotiin, hän saisi 400 euroa vähemmän kuussa kuin tällä hetkellä, kun hän tekee kokopäivätyötä. Työnteon täytyisi edes jollakin tavalla olla kannattavaa ja hoitajien työn arvostus pitäisi näkyä myös palkan määrässä, Saikkonen sanoo.

Saikkonen on ehdolla tulevissa aluevaaleissa, koska on huolissaan siitä, miten tuleva sote-uudistus vaikuttaa tavallisten ihmisten arkeen. Hän arvelee, että pienet paikkakunnat tulevat kärsimään palveluita edelleen keskittämällä, koska palvelut voivat siirtyä pitkienkin matkojen päähän.

– Pidän melkoisen todennäköisenä, että esimerkiksi Kuljun terveystalon kohtalo tulee laboratoriopalvelujen ohella olemaan vaakalaudalla.

Kova arvomaailma näkyy Saikkosen mukaan monissa asioissa, kuten kilpailutuksessa ja tämä vaikuttaa suoraan esimerkiksi lasten ja vanhusten hyvinvointiin.

– Raha tahtoo mennä laadun ja inhimillisyyden edelle ja luo yhteiskuntaan pahoinvointia ja eriarvoisuutta.

Hoitoalan ja terveydenhuollon ahdingon lisäksi Saikkonen on huolissaan lisääntyneestä turvattomuudesta. Lempäälän poliisiaseman lakkauttaminen lisäsi ilkivaltaa ja varkauksia huomattavasti. Saikkonen onkin tehnyt töitä, jotta poliisiasema saataisiin Lempäälään takaisin.

– Olen kahdesti joutunut soittamaan poliisille ja molemmilla kerroilla virkavallan saapuminen paikalle kesti toista tuntia, Saikkonen harmittelee.

– Tilanne on kestämätön. Poliisi tulee kaukaa, eikä heillä ole paikallistuntemusta ja tietämystä, joka auttaisi silloin, kun selvitellään ongelmatilanteita ja rikoksia.

Saikkonen itse on neljän lapsen isä ja viettää lastensa kanssa mielellään aikaa. Hän on huomannut, miten nuorten hyvinvointi on monissa perheissä jäänyt liian vähälle huomiolle, varsinkin korona-aikana. Tämä näkyy lisääntyneessä nuorten tekemässä ilkivallassa muun muassa Lempäälä-talon lähettyvillä.

– Vaikka nykymaailma on kiireinen, on vastuu nuorista viime kädessä vanhemmilla, ei yhteiskunnalla, koululla tai poliisilla.

Saikkonen pitää etunaan tulevissa aluevaaleissa laajaa talous- ja liike-elämän tuntemusta ja halua tehdä politiikassa avoimia, reiluja päätöksiä, joissa oman edun sijaan ajatellaan asioita monista eri näkökulmista. Hän haluaisi lisätä vuorovaikutusta ja keskustelua eri tahojen välillä asioiden turhan kärjistämisen ja vastakkainasettelun sijaan. Kotimaisten palvelujen ja tuotteiden käyttöä hän haluaisi tuntuvasti lisätä.

– Esimerkiksi Suomessa käytetyistä katujen reunakivistä 95 prosenttia tuodaan Kiinasta, Saikkonen hämmästelee.

– Tämä on yksi esimerkki järjettömistä käytännöistä, Suomessa varmasti löytyisi omiakin kiviä käytettäviksi vähintäänkin riittävästi. Lisäksi kotimaisen vastaavan kiven hiilijalanjälki on noin 80 prosenttia kiinalaista kiveä pienempi.

https://shl.fi/2022/01/08/kuinka-nopeasti-apu-on-jatkossa-perilla/

Kuinka nopeasti apu on jatkossa perillä

Sydän-Hämeen Lehti Julkaistu 8.1.2022 14:07


Tulevissa aluevaaleissa päätetään yhtenä keskeisenä asiana siitä, kuinka nopeasti paloauto tai ambulanssi tulee tarvittaessa perille? Kestääkö tulo jatkossa kenties kolme vai kolmekymmentä minuuttia?

Paloasemat ja VPK:t on säilytettävä nykyisessä laajuudessaan, ne ovat tärkeitä palveluja ihmisten pelastamiseksi hädän hetkellä. Nämä tärkeät lähipalvelut on turvattava myös jatkossa.


Jani Saikkonen
Aluevaaliehdokas Pirkanmaa
Kunnanvaltuutettu
Lempäälän Perussuomalaisten puheenjohtaja

https://lvs.fi/2022/01/08/menetetyt-hoitajat-saatava-takaisin-suomeen/

Menetetyt hoitajat saatava takaisin Suomeen

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 8.1.2022 12:14

Tulevilla aluevaaleilla on suuri merkitys kaikille kansalaisille, hyvinvointimme taso riippuu jatkossa pitkälti aluevaltuustojen tekemistä päätöksistä.

Suomalainen yhteiskunta on kouluttanut yhteisin verovaroin terveydenhoitajat, sairaanhoitajat ja lääkärit. Liian monet näistä ovat lähteneet ulkomaille mm. Ruotsiin, Norjaan, Britteihin ja Saksaan hoitotyöhön paremman palkan ja parempien työolojen vuoksi. Nyt heidät on saatava takaisin kotiin maksamalla heille parempaa palkkaa ja parantamalla heidän työolosuhteita.

Tulevissa aluevaaleissa äänestäjillä on mahdollisuus kertoa mielipiteensä: haluatko olla kielitaidottoman tuontihoitajan vai suomea puhuvan hoitajan hoidettavana. Olemme siis tärkeän asian äärellä.


Jani Saikkonen
Aluevaaliehdokas Pirkanmaa
Kunnanvaltuutettu
Lempäälän Perussuomalaisten puheenjohtaja

https://lvs.fi/2021/12/11/aluevaalit-lahestyvat-olemme-tarkean-asian-aarella/#cc999489

Aluevaalit lähestyvät, olemme tärkeän asian äärellä

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 11.12.2021 09:00

Tammikuussa 2022 valitaan kaikille hyvinvointialueille aluevaltuustot. Ne vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä palo- ja pelastustoimea koskevasta päätöksenteosta omalla alueellaan maaliskuusta 2022 alkaen.

Jatkossa sekä perusterveydenhoito, erikoissairaanhoito ja sosiaalipalvelut yhdistetään ja johdetaan kokonaisuutena, mikä on suuri muutos.

Muuttuvissa vastuualueissa hyvinvointialueet vastaavat jatkossa mm. kouluterveydenhuollosta, äitiysneuvola- ja lastenneuvolapalvelut ovat hyvinvointialueiden vastuulla. Jos nuorelle lapsiperheelle tulee tukitarpeita, osoite tässäkin on jatkossa hyvinvointialue. Toimeentulotuki on myös jatkossa hyvinvointivaltuuston takana. Myös vaativa sairaanhoito kuuluu hyvinvointialueelle, tästä ovat aiemmin vastanneet sairaanhoitopiirit.

Eli olemme valtaisan muutoksen edessä. Nyt tarvitsemme vastuuntuntoisia päättäjiä aluevaltuustoihin, päättäjiä jotka ajavat tasapuolisesti koko hyvinvointialueensa, myös pieneimpien paikkakuntien etuja.

Jatkossa hyvinvointialueiden tärkein tehtävä on asukkaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Terveydenhoito ja yleinen hyvinvointi on yhteiskuntamme tärkeimpiä asioita ja niihin kohdistuvat resurssit on turvattava. Näiden resurssien turvaamiseksi turhat investoinnit on minimoitava ja velkataakan järjetön kasvattaminen lopetettava.

Kuten tiedämme, lapsissa on tulevaisuutemme. Lasten ja nuorten riittävän koulutuksen, kehittävien harrastusten ja hyvinvoinnin turvaaminen on yksi yhteiskuntamme peruspilareista. Vuosikymmeniä jatkunut koulutustason nousu on kääntynyt Suomessa laskuun, ja korkea-asteen suorittaneiden osuus vähenee. Peruskoulun oppimistulosten lasku ja yhä syvempi jako hyviin ja huonoihin kouluihin ovat kaikkien tiedossa. Tähän ikävään suuntaukseen pitää saada muutos aikaiseksi.

Seniorikansalaisten kunnioittaminen ja hyvinvointi on omantunnon asia. Meidän pitää turvata alueemme senioreille hyvä turvallinen vanhuus. Seniorikansalaisten palvelujen riittävyydestä ja tasosta ei voida tinkiä. Sosiaalipolitiikan tärkein periaate pitäisi olla hyvin yksinkertainen, suomalaisten veroeurot tulisi käyttää suomalaisten hyväksi.

Turvattomuus on ollut suuri huolenaihe käydyissä keskusteluissa. Kasvanutta turvattomuutta koetaan jo pienemmissäkin kunnissa, eikä poliisin resurssit ikävä kyllä riitä hoitamaan läheskään kaikkia tehtäviään. Poliisien vajavaiset resurssit ovat olleet viime aikoina tapetilla ja toivottavasti lisäresursseja on vielä tulossa.

Valtion tulee taata, että Suomessa pärjää omalla työnteolla, ahkeruudesta palkitaan, ja tietenkin myös menestys sallitaan. Suomi ei voi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen paikata jatkuvaa budjettialijäämää kasvavalla velanotolla.

Ikävä kyllä alustavien tietojen mukaan ensimmäisten aluevaalien äänestysprosentti näyttäisi jäävän pieneksi, kannustankin nyt kaikkia äänestämään, vain äänestämällä voi vaikuttaa.

On puoluetaustasi sitten mikä hyvänsä, niin luodaan yhdessä hyvinvointia sekä turvallisuutta tulevaisuuteen ja pidetään oma alueemme loistavana asuinpaikkana.

Jani Saikkonen
kunnanvaltuutettu

https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000008294276.html

Kunnanvaltuutettu: turvattomuuden lisääntyminen ja poliisien resurssien leikkaaminen on ollut ylivoimaisesti suurin huolenaihe yhteydenotoissa

Aamulehti Julkaistu 29.9.2021 06:30

Yleinen turvallisuus ja sen säilyttäminen on keskeinen asia yhteiskunnassamme tulevaisuudessa, tämän pitäisi olla kaikille selvä asia. Silti poliisit pelkäävät tällä hetkellä leikkauksia. Sisäministeriö arvioi, että poliisin rahoitusta olisi lisättävä reilulla 30 miljoonalla eurolla, jotta edes palvelujen nykytaso säilyisi.

Hallituksen mukaan rahaa tähän ei riitä, samaan aikaan kuitenkin tuntuu siltä, että valtiolla on varaa laittaa jatkuvasti paljon hölmömpiinkin kohteisiin järjettömiä summia rahaa.

Valtuutetuksi valintani jälkeen Lempäälässä olen saanut paljon yhteydenottoja monista eri asioista, mutta turvattomuuden lisääntyminen ja poliisien resurssien leikkaaminen on ollut ylivoimaisesti suurin huolenaihe.

Kasvanutta turvattomuutta koetaan jo pienemmilläkin paikkakunnilla, eikä poliisin resurssit ikävä kyllä riitä hoitamaan läheskään kaikkia tehtäviään.

Valtiotasolla on tilanne poliisimäärissä kestämätön, tilastojen mukaan suomessa on Euroopan pienin määrä poliiseja suhteessa väkilukuun. Suomessa on vain reilut 7 000 poliisia ja tilanne vaikuttaa pahenevan kaiken aikaa. Viimeisten tietojen mukaan poliisi voi joutua vähentämään 200–250 henkilötyövuotta rahapulan takia. Vähäinen henkilöstömäärä kuormittaa tutkijoita ja hidastaa rikosten tutkintaa.

Rakkaan naapurimme Ruotsin poliisilla on tällä hetkellä reilut 30 000 työntekijää ja määrää on tarkoitus kasvattaa lähes 10 000 poliisiviranomaisella vuoteen 2024 mennessä. Ruotsin poliisimäärä on siis jo nyt noin kaksinkertainen suhteessa väkilukuun Suomeen verrattaessa ja näillä näkymin ero vain kasvaa lähivuosina.

Varkaudet, huumerikollisuus ja ryöstöjen määrä on Pirkanmaalla lisääntynyt kaiken aikaa ja tällä hetkellä tuntuu, että muun muassa asukkaiden pihoista viedään lähes kaikki irtilähtevä omaisuus. Pelkästään somea selailemalla vastaan tulee järkyttävä määrä ilmoituksia varkauksista.

Kaiken lisäksi on ilkivalta räjähtänyt monin paikoin käsiin. Esimerkiksi Lempäälälle on tänä vuonna ilkivallasta aiheutunut jo yli 40 000 euron vahingot ja tekijät ovat pääosin lapsia.

Lempäälä-talolla on jauhesammuttimia tyhjennetty autojen päälle, ikkunoita rikottu ja työntekijöitä uhkailtu. Lempäälän ikävä tilanne on ollut puheenaiheena myös kuntarajojen ulkopuolella, viimeksi Aamulehti julkaisi ison jutun Lempäälän tilanteesta. Nyt kun korona-aika on kurittanut meitä, on varsinkin nuorten pahoinvointi kasvanyt ja saanut aivan uudet mittasuhteet.

Lue lisää: Ilkivalta räjähtänyt käsiin Lempäälässä: tänä vuonna jo 40 000 euron vahingot, tekijät pääosin lapsia – kunta otti käyttöön tiukan linjan

Tilanteesta johtuen nuoret tarvitsevat nyt enemmän koko yhteisön tukea ja opastusta ja uskoa tulevaisuuteen, varsinkin jos kotona on ongelmia. Aina ei kuitenkaan pelkkä päänsilittely riitä, nuoret tarvitsevat myös rajoja ja auktoriteetteja. Nuorten valistukseen oiva työkalu on hyvä nuorisotyö, sekä riittävät resurssit myös poliisin puolelta.

Luodaksemme turvaa myös jatkossa, meidän pitää taata poliisille riittävät resurssit tulevaisuudessa!

Jani Saikkonen

kunnanvaltuutettu (ps.), Lempäälä

https://lvs.fi/2021/06/10/hyvinvointia-ja-turvallisuutta-tulevaisuuteen/#cc999489

Hyvinvointia ja turvallisuutta tulevaisuuteen

Lempäälän-Vesilahden Sanomat Julkaistu 10.6.2021 16:00

Kunnallisvaalien äänestyspäivä on jo lähellä, toivottavasti äänestysprosentti on aikaisempaa korkeampi. Viimeaikaiset tapahtumat politiikassa ovat olleet näkyvästi esillä ja ihmisten huulilla. Moni on kiinnostunut tapahtumista politiikan kentällä, ja hyvä näin. Enpä olisi itsekään vielä muutama vuosi sitten uskonut lähteväni mukaan politiikkaan, tällainen tavallinen perheellinen mies. Näin kuitenkin kävi, en voinut enää seurata sivusta tätä aina vain erikoisemmaksi mennyttä politiikka ja päätöksiä niin kunta- kuin myös valtiotasolla.

Olen yrittäjäperheestä, oma pitkä yrittäjätaival sekä yhteistyöprojektit ympäri Suomen ovat koulineet toimimaan taloudellisesti järkevästi erilaisissa olosuhteissa. Itse olen aina kokenut työnteon kannattavaksi ja merkitykselliseksi. Tämän takia olen huolestuneena kuunnellut joitakin ystäviäni, joilta on kadonnut usko työn tekemisen kannattavuuteen.

Viime vuosina useammatkin tuttuni ovat kertoneet, ettei töissäkäynti ole enää välttämättä kannustinloukkujen takia kannattavaa. Tätä en ymmärrä, tehdystä työstä pitää saada kunnon palkka ja työn teon on aina oltava kannattavaa. Työnteolla on aina ollut ihmisten elämässä olennainen ja tärkeä merkitys niin paikkansa löytämisessä kuin myös itsensä toteuttamisessa.

Paljon on asioita, joihin äänestäjien valitsema edustaja voi vaikuttaa. Valtion ja kuntien tärkein tehtävä on asukkaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Terveydenhoito ja yleinen hyvinvointi on tärkeimpiä asioita ja niihin kohdistuvat resurssit on turvattava. Näin vaikeana korona-aikana terveydenhuollon toimivuuden tärkeys on vielä korostunut entisestään.

Näiden resurssien turvaamiseksi turhat investoinnit on minimoitava ja velkataakan järjetön kasvattaminen lopetettava. Verotus on täällä kovaa, silti kerätyt varat eivät aina riitä edes tärkeiden peruspalveluiden riittävään ylläpitoon. Ylenpalttinen velanotto ja ainainen verotuksen kiristäminen kuitenkin enemmänkin kurjistavat asukkaita, sillä varat käytetään osin täysin vääriin asioihin.

Monessa asiassa on jo pitkään tuntunut, että nykyinen kehitys kulkee aivan väärään suuntaan. Monet ennen itsestäänselvät asiat ovat kääntyneet päälaelleen.

Hyvänä esimerkkinä toimii itsenäisyyden, Suomen lipun sekä suomalaisten perinteiden ja arvojen kunnioitus. Tuntuu jo välillä, että on melkein rikollista sanoa olevansa isänmaallinen suomalainen. Kyllähän sitä pitää myös voida ajatella oman maansa parasta ja olla ylpeä omista saavutuksistamme tuntematta siitä syyllisyyttä.

Paikallisuus etusijalle, lähipalveluiden ja tuotteiden käyttöä pitää tukea kaikilla mahdollisilla toimenpiteillä. Tuntuu suoraan sanottuna absurdilta esimerkiksi kuljettaa meille katukivet Kiinasta. Suomalaisten katujen reunakivistä 95 prosenttia tuodaan Kiinasta, vaikka suomalaisillakin louhimoilla riittäisi kiveä.

Kaiken lisäksi kotimaisen kiven hiilijalanjälki on noin 80 prosenttia pienempi. Jo olemassa olevien paikallisten yritysten hyvinvointi ja elinvoimainen kunta houkuttelee uusia yrityksiä puoleensa.

Erittäin ajankohtainen aihe on myös polttoaineveron korotus. Lempäälässä ei julkisilla kulkuvälineillä kulkeminen ole aina kaikille, varsinkaan lapsiperheille mahdollista.

Vaikka julkisten kulkuvälineiden käyttöä lisättäisiin, helposti sujuvan yksityisautoilun mahdollistaminen on tärkeää myös tulevaisuudessa.

Nyt on aika lähteä äänestämään ja vaikuttamaan Lempäälän tulevaisuuteen. On puoluetaustasi sitten mikä hyvänsä, niin luodaan yhdessä hyvinvointia sekä turvallisuutta tulevaisuuteen ja pidetään oma kuntamme loistavana asuinpaikkana!

Jani Saikkonen

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas